Den gulkalkede Rørvig Kirke ligger i dag omgivet af sommerhuse med høje træer på alle sider. Rørvig By ligger ca. to kilometer væk fra kirken. Den mest gængse teori om, hvorfor Rørvig Kirke og by ligger adskilt, er, at den tidligere landsby lå ved kirken, men at landsbyen på grund af sandflugt i 1500-tallet flyttede og kom til at ligge i læ ved Isefjorden.
Den ældste del af Rørvig Kirke kan dateres til tiden mellem 1200 og 1250. Den første kirke var en lille kirke med skib og kor og havde et fladt bjælkeloft. I 1300-1400-tallet blev kirkens romanske stil afløst af den spidsbuede gotiske stil med hvælvinger i loftet. Senere er kirken blev forlænget mod vest, og i 1800-tallet blev kirkens tårn bygget til.
Kirkens døbefont stammer formentlig fra den ældste kirke. Døbefonten er udført i hvidgrå gotlandskalk. Også kirkens korbuekrucifiks hører til kirkens ældste dele. Krucifikset er fra ca. 1200-1250. Korbuekrucifikset, der i dag hænger på kirkens indvendige, nordlige væg, stammer fra ca. 1200-1250.
Kirkens altertavle er udfærdiget i 1525 lige inden reformationen i Danmark. På altertavlens sidefløje er to helgeninder afbildet. Kirkens prædikestol er fra 1584. Den bærer præg af reformationens indførelse, idet den betoner Bibelen som Guds ord med prædikenen i centrum.