Kirebladsarkivet
Kirkegårdstakster

Reformationen fylder 500 år

I 2017 fejrer vi 500-året for reformationen. Allerede i år - til oktober - skyder vi jubilæet i gang med to arrangementer:

Torsdag den 20. oktober kl 15.00:
Foredrag om Martin Luther ved Steffen Støvring
Lørdag den 29. oktober kl 14.00:
Kirkehøjskole med koncerten ”Hva så Luther”.

Hvis du vil læse mere om alt det der sker i landet til næste år i forbindelse med jubilæumsfejringen, så klik ind på www.luther2017.dk
”HVA SÅ, LUTHER?”
LØRDAG DEN 29. OKTOBER KL. 14-17
KIRKEHØJSKOLE I ASNÆS

500-året for reformationen skydes i provstiet i gang med fælles kirkehøjskole og et brag af en koncert.
Under ledelse af Peter Arendt indledes kirkehøjskolen med en uhøjtidelig cabaret og folkelig koncert om Martin Luthers liv og tanker.
Det seksmand store band vil lede os igennem Luthers liv og levned med solosange og fællessange – støjende protestsange, renæssancemusik, skillingeviser, rock og popmusik.
Sange oversat fra tysk af Holger Lissner, som skal høres med et glimt i øjet og lægge op til en debat om de vidtrækkende konsekvenser reformationen fik…. også for vores liv i dag?

”Hva så, Luther, på din sokkel
ser du misfornøjet ud?
Kan du ikke klare mere,
vil du atter protestere,
blæse støvet væk fra Gud?”

Efter koncerten vil vi på bedste højskolemanér lade ordet få frit løb over kaffebordet og lade reformationens betydning blive belyst af vinkler fra før og nu.
Vel mødt til startskuddet i Ods og Skippinge provsti for reformationsåret!
Foredrag om Martin Luther
TORSDAG DEN 20. OKTOBER KL. 15.00

Vi fejrer i 2017 500-året for Martin Luthers opslag af 95 teser på kirkedøren i Wittenberg i 1517. Martin Luther ville drøfte og forbedre nogle forhold inden for den katolske kirke - men det viste sig, at teseopslagene medførte en rivende udvikling, og at det kom til et brud med den katolske kirke.

Steffen Støvring har skrevet en bog om Martin Luther, som udkommer i efteråret 2016 på Akademisk Forlag. Bogen hedder "Et bekymringsfrit hjerte. Historien om Martin
Luther", og på mødet fortæller Steffen Støvring om sin nye bog.

Alle fastboende og sommerhusgæster fra fjern og nær er velkomne til at komme og høre Steffen Støvrings foredrag. Steffen er forhenværende seminarielektor og studenterpræst og har sommerhus i Rørvig og har tidligere i Rørvig holdt foredrag om N.F.S. Grundtvig, Søren Kierkegaard, K.E. Løgstrup og Friedrich Nietzsche.

Vi er glade for at kunne holde endnu en foredragseftermiddag med Steffen Støvring, hvor der også bliver mulighed for at stille spørgsmål.

Foredraget finder sted i konfirmandlokalerne, Herthavevej 2.
Der er ingen tilmelding.
Entre: 25 kr.

Gudstjeneste Allehelgens Dag
SØNDAG DEN 6. NOVEMBER KL. 10.00
Alle Helgens Søndag læser vi under gudstjenesten, som der er tradition for i Rørvig sogn, navnene op på dem, som vi har taget afsked med i sognet.

Efter gudstjenesten er der kirkekaffe.

Sognets julemøde
ONSDAG DEN 30. NOV. KL. 14.30

Reservér allerede nu datoen for sognets julemøde med julehygge, oplæsning og lodtrækning om julekurve.

Rørvig Filmklub
Efterårets filmsæson er begyndt, men alle såvel nye som tidligere deltagere er velkomne.
Filmforevisningerne finder sted om onsdagen og begynder kl. 19.00 i konfirmandlokalerne på Herthavej 2.
Man er velkommen til at møde lidt før klokken 19.00 og drikke en kop kaffe eller te.
Kaffe og te med småkage: 10 kr.
Pris for en filmsæson med seks film: 100 kr.
Alle interesserede er velkomne til at henvende sig til sognepræst Ida Willert på tlf.: 59918036.

Datoer for filmforevisninger i oktober og november 2016:

Onsdag den 26. oktober kl. 19.00
Onsdag den 16. november kl. 19.00

Babysalmesang

De familier, der er interesserede i, at børnene går til babysalmesang, er velkomne til at henvende sig til Nykøbing Sjælland Kirkekontor. Såfremt der er plads, er der mulighed for at få plads på et hold med babysalmesang i Nykøbing.

Henvendelse til Nykøbing Sjællands kirkekontor foregår via mail til rit@km.dk og om fredagen på mail til dhj@km.dk. Kirkekontoret kan også kontaktes på tlf.: 5991 0587.

Besøg Kirkebladsarkivet

Rørvig Sogns kirkeblad, "KIRKEHILSEN", udkommer fire gange om året, og bladet vil fremover blive gemt her på kirkens hjemmeside.

I kirkebladsarkivet kan du finde udgaver af "Kirkehilsen" fra vinteren 2013/2014 og frem til det seneste kirkeblad.

Rigtig god fornøjelse :-)

Klik her, på "Kirkebladsarkivet" i sidemenuen eller på illustrationen her, for at besøge kirkebladsarkivet.